Een veel voorkomende vraag is: "hoelang moet ik dit bakken, beenhouwer?"
Er zijn inderdaad heel veel manieren en mogelijkheden om een gebraad mooi gaar te krijgen. Voor ons, als slager of als chef in de keuken is dit eenvoudig aan te pakken met een professionele steamer/oven. Hierin zit een kernthermometer die een seintje geeft als het vlees perfect gaar is.
De meeste huishoud-ovens daarentegen zijn daarvoor niet uitgerust.
Vandaar heb ik een, toch wel eenvoudig, regeltje opgemaakt. Dit is voor praktisch elk standaard gebraadje geldig.
- Deze fase kan u 's morgens als voorbereiding doen. leg daarna het vlees in de koelkast.
- Uitzonderingen: Rood vlees...
Deze regel kan gebruikt worden voor vb: Kalkoenfilet, Varkensgebraad, Kipfilet, Ardeens gebraad, Varkenshaasje, Gevulde gebraden,
Bakken met een kerntemperatuurmeter
Bereidingswijzes partyconcepten
GESLOTEN
8.00u tot 18.30u
8.00u tot 18.30u
8.00u tot 18.30u
8.00u tot 17.30u
8.00u tot 16.30u
8.00u tot 12.30u
copyright © cdesign.be